ERISTYKSESSÄ 13 PVÄTänään aamusta oli suunnattava päivystykseen. Hengitysvaikeudet alkoivat eilen illalla nukkumaan mennessä. 

Pyörin pitkälle yöhön kykenemättä nukahtamaan. Hengitys ei kunnolla kulkenut ja vähän väliä oli otettava syvähengityksiä, että keho saisi happea.

Rintaan ja selkään pisti. Vasemman käsivarren puutumista ja pistelytuntemuksia. 

Soitin tutulle koronahoitajalle heti aamusta.  Kuunteli illan ja yön tapahtumat. Sovittiin, että seuraan vielä päivän kunnon kehittymistä. Jos muutosta huonompaan, soitto päivystykseen. Käski kokeilla pulloon hengittämistä. Never heard.

Hoitaja soitti pian puhelumme päätyttyä takaisin. Oli konsultoinut lääkäriä ja yhteenvetona kehotus hakeutua päivystykseen tarkastuttamaan tilanne. Itselläkin yöstä alkaen happisaturaatiot mielessä pyörineet, joten mielelläni lähtisin näyttäytymään lääkärille.

Päivystyksessä minut siirrettiin heti eristyshuoneeseen odottamaan lääkäriä. Lääkäri tuli yhdessä sairaanhoitajan kanssa todella napakalla aikataululla. Ei kerennyt kunnolla edes henkeä vetää. No, eihän se henki kovin hyvin tuntunut vetävänkään.

Mitattiin pulssi, saturaatio ja verenpaine. Lääkäri myös kuunteli keuhkot ja tarkisti mahdolliset turvotukset. Kaikki ok. Ihonväri ok. Puhe ok sujuvaa.

Lääkäri tuumi, josko liian tarkalla korvalla olisin kehoani kuunnellut. Ymmärsin pointin. Dg:  luulosairaus. 

Pääasia, että kaikki oli ok. Kiitin tyytyväisenä luulosairaana potilaana.  -Kotiin.

Nuori lääkäri oli eristyshuoneessa hiukan pihalla ja kyseli sairaanhoitajalta huoneesta poistumisjärjestystä. Ajatteliko hän " puhtaasta likaiseen " logiikan mukaan, että ensin puhtaat ja sitten kontaminoitunut huoneesta ulos. Tässä marssijärjestyksessä. 

Sairaanhoitaja lähti ohjaamaan minua ulos ja lääkäri jäi huoneeseen. Mieshoitaja vei ovelle asti ja koronaystävällisesti myös aukaisi sen.  En lähtenyt kertomaan, että tuttu talo ja tutut käytävät. Annoin hänen hoitaa työnsä loppuun. Toivotettiin mukavat päivän jatkot.

Reissu kesti max. puoli tuntia. Olisipa tehokkuus päivystyksessä aina tätä luokkaa.

Ylläripylläri korona se jaksaa yllättää. Juuri kun luulee saaneensa niskaperseotteen, niin se puhaltaa aikalisän. Lisäsi aikaa myös eristykselle aina perjantaihin asti.

Hiphei

Lepään tämän päivän ja huomenna taas tahtotilana olisi jatkaa asiakkaiden etävastaanottoa. ( Toivossa on hyvä elää ja uskossa on ihana kuolla. ) Lääkäri kehotti minua myös jopa liikkumaan. 

Voisi vaikka haravoida. ☝️ 

💕 Terhi
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

F33.0