Jumalainen suunnitelma

         

 

Heippa kaikille!

Haluan alustaa tekstini, koska tämä on minulle t ä r k e i n koskaan kirjoittamani blogiteksti. Eikä vähiten siksi, että tekstin päähenkilöt ovat minulle kovin merkittäviä, mutta myös siksi, että olen ihan auki. Paljastan mieleni ja sieluni liikkeitä silläkin uhalla, että jossa kussa se saattaa aiheuttaa pupillien pyörittelyä. Tiedän, etteivät kaikki pysty tekstiäni ostamaan ja omakseen ottamaan. Tämä kirjoitus haluaa kuitenkin tulla kirjoitetuksi ja se riittää. Jos tämä kolisee, niin hienoa. Jos tämä herättää kysymyksiä ja uteliaisuutta, niin hienoa. Pupillienkin pyörittely reagointina kertoo siitä, että jotakin liikahti. Hienoa sekin. 

Mukavaa lukuhetkeä! 💗

Olen pikku tytöstä lähtien fanittanut Jeesusta. Hän oli mielestäni maailman komein ja Rakastavin mies, mitä universumi voi sisällään kantaa. Huomaa Rakastavin isolla. Jo tuolloin, alle kouluikäisenä tunsin, että Jeesuksen Rakkaus on jotain Suurta. Se on enemmän. Se on kaikki.


Olin samanaikaisesti ihastunut Jeesukseen (mietin, miten voisimme mennä naimisiin tulevaisuudessa) ja toisaalla koin olevani hänen äitinsä Maria. Koska toinen nimeni on Maria, oli mielestäni täysin selvää, että olin uudestisyntynyt Jeesuksen äiti. Marian inkarnaatio. Samalla myös tunsin, että olen Maria Magdaleenan inkarnaatio, tai ellen sitä, niin sitten ainakin Jeesuksen toinen kierros.

Maria Magdaleenan roolista Jeesuksen elämässä on monia teorioita, mutta oleellista itseni kannalta on, että samastuin voimakkaasti molempiin naisiin ja hyvin syvällä tasolla tunsin, että minulla on tärkeä rooli Jeesuksen elämässä. Pieni pääni pohti samanaikaisesti tulevaisuuden naimakauppoja ja toisaalta surin " Jeesuksen äitinä " hänen kuolemaansa ristillä lapsen kyyneleitä katkerana vuodattaen.

Kun kuvittelette, että tämä kaikki tapahtui pienen lapsen elämässä, jonka perheessä usko ei näkynyt iltarukousta kummempana, niin on ihan aiheellista kysyä, miten Jeesus tuli elämääni, kun ei sitä kukaan minulle tyrkyttänyt? 
 
Miten löysin Jeesuksen?  
 
Entinen terapeuttini onneksi vastasi kysymykseeni.
" Mitäpä jos Jeesus löysikin sinut? "

Eikä vain Jeesus, vaan minut löysivät myös Äiti Maria ja Maria Magdaleena. 

Jumalainen suunnitelma ♥️

Miksi Jeesus ja nämä kaksi historiallista naista tulisivat elämääni sen alkutaipaleella vain siksi, että saisi tyttö vähän sisältöä elämäänsä. Tuossa vaiheessa sisällöksi olisi vallan riittänyt kaverit ja yhteiset leikit. 

Miksi tulla saattamaan alle kouluikäinen tyttö niin voimakkaiden kysymysten ja tunteiden äärelle, etteivät ne milloinkaan jättäneet häntä rauhaan. Välissä on ollut hiljaisempia vaiheita mutta aina tämä kolmikko Jeesus etunenässä ovat olleet kulman takana valmiina ilmestymään tielleni. 

Mariat ja heidän rooli on kasvanut Jeesuksen varjossa lähes salaa minulta.  Ei ole kuin vuosia - pari kolme, kun olen alkanut oivaltamaan heidän position ja merkityksen. Olen tiedostamattani työskennellyt heidän kanssaan jo aikaisemmin, kunnes aloin tekemään työtä myös tietoisesti. 

Sen oivalluksen ja ymmärryksen, joka tämä kolmen kopla on minussa herättänyt, on ollut tajunnan räjäyttävä. Kirjaimellisesti. 

Kuten kirjoitin, Jumalainen suunnitelma ei todellakaan ole auennut itselleni vuosia sitten. Se on hyvin tuore. Se on antanut kyllä  kuulla itsestään, mutten ole osannut tuoda käytäntöön sitä ymmärrystä, minkä suunnitelma sisälleen kätkee. Tämän kirjoituksen tarkoitus on kirkastaa sekä teille, että itselleni Jumalaista suunnitelmaa.

Maria Magdaleena on raamatussa sivuhenkilö. Häntä ei tuhottoman paljon pyhässä kirjassa mainita mutta Jeesuksen naispuolinen seuraaja hän on ollut. Opetuslapsi. Jotkut teoriat puhuu hänen olleen Jeesuksen rakastettu, vaimokin. ( Tähän samaistuin.) Syntisen taakkaa Maria Magdaleena on saanut harteillaan kantaa. Hänen seksuaalisuutensa demonisoitiin, kun taas Neitsyt Maria, joka sikisi pyhästä hengestä, sai sädekehän päällensä. Suuri Äiti. Pyhä Äiti. 

Näiden kahden naisen edustama feminiinisyys ei tule täydeksi, kuin toisiaan täydentämällä. Tämä on ollut yksi suurista oivalluksistani. Miksi samaistuin molempiin naisiin? Koska vain siten heistä tulee yksi kokonainen.

Carl Gustav Jungin määritelmän mukaan naisen arkkityyppi on Anima ja miehen Animus. Anima vastaa naisellisuutta, tunteita, herkkyyttä ja eroottisuutta. Animus taas ideoita ja voimaa.

Anima pitää sisällään enemmän, kuin mitä Äiti Maria yksinään voisi edustaa. Maria Magdaleenan naiseus, jossa seksuaalisuutta ei ole kielletty ( vaikkakin se demonisoitiin )  täydentyvät Animaksi. Tosin, minulla on kutina, että Maria Magdaleena oli tullut jo tutuksi maskuliini puolensa kanssa, sillä hänestä huokuu vielä tuhansien vuosien takaakin sellaista rohkeutta ja kapinahenkeä, että varmasti hän edusti silloisessa ajassa oman aikansa feministiä. Tämä siis puhtaasti minun fiilikseni. Ylipäätänsä, kaikki ajatukseni, joita tähän avaan, ovat syntyneet minusta. Se että oliko Maria Magdaleena todellisuudessa  oman aikansa naisasia nainen voi olla toinen juttu. Nämä ovat minusta syntyneitä kaikuja menneisyydestä. Pitäkää se mielessä.

Entäpä Jeesus? Jeesus itsessään edustaa minulle sitä pyhää liittoa, jonka Anima ja Animus - feminiini ja maskuliini solmivat parhaalla mahdollisella tavalla, jolloin ihminen on tunnustanut vastakkaisen puolen osaksi itseään ja nämä puolet ovat sopusoinnussa, harmoniassa toisiinsa nähden. Jeesuksessa yhdistyy Pyhä feminiinisyys ja Pyhä maskuliinisuus. Pyhällä viitataan puhtaimpaan olemukseen. Molemmat siis voivat ilmentyä ihmisessä toksisina. Toksinen maskuliinisuus on ollut viime vuosina paljon tapetilla, mutta on hyvä ymmärtää, että toksinen feminiinisyys kävelee sen kanssa käsikynkkää. Alistaja - alistuja.

Minulle Mariat ovat sisäistyneet Jeesuksessa pyhänä feminiinisyytenä, minkä Jeesus itsessään tiedostaa (Animan), jonka kautta on pääsy laajemman ymmärryksen piiriin. Kristustietoisuuden piiriin. Jeesus on Kristustietoisuus. Laajempi ymmärrys. Korkeampi minä. 

Meillä kaikilla on mahdollisuus toimia tämän korkeamman tietoisuuden kautta, jos työskentelemme näiden kahden fem.-mask. binääripositioiden kanssa tunnistamalla vastakkainen puoli itsessään ja saattamalla ne tasapainoon. 

Minulle Jeesus ja Mariat muodostavat pyhän kolminaisuuden. Muistutuksena, kolme on hengen luku. Liiton luku. Kasvun ja kehityksen luku. Pyhän kolminaisuuden luku. 

Tämän hengen, johdatuksen pitäisi saada toimia kauttamme ilman, että me maallisen mielemme  kanssa menisimme siihen väliin touhottamaan. Meidän t ä y t y y hyödyntää mieltämme valjastamalla se oikealaiseen käyttöön, mutta käytännössä se tarkoittaisi, että meidän pitäisi alkaa toimimaan ja ajattelemaan lähes päinvastoin, kuin meitä on opetettu. Tämän liiton synnyttämä laajempi ymmärrys piut paut välittää, mitä vanhemmat, ympäristöt, kulttuurit ja yhteisöt ovat meille opettaneet.
 
On hyvä muistaa, että juuri Jeesus oli se tyyppi, joka kyseenalaisti ihmisten säätelemiä lakeja. Siinä saivat kuulla kunniansa kaikki statukseen, asemaan, ammattiin tai virkaan katsomatta.

Kun Jeesus sanoo tulleensa kohottamaan miekan, eikä rauhaa tuomaan, hän ei kehottanut tappamaan ketään, vaan hän kehotti ihmisiä mielen selkeyteen ja kirkkauteen, viisauteen, oikeudenmukaisuudesta ja totuudesta käsin toimimiseen. "... tulette tuntemaan totuuden ja totuus tekee teistä vapaita. "Johannes 8:32
 
Totuus on Rakkaus, mikä vapauttaa.

Itseasiassa nyt kun tätä kirjoitan, niin ymmärrän, että itse Jumalainen suunnitelma, se, mitä minun täytyisi tässä elämässä tehdä, jos haluan toimia Jumalaisen suunnitelman mukaisesti, on vielä auki. Sen tiedän, että kaikki, mikä vie minua kohti korkeampaa, laajempaa ymmärrystä - tietoisuuden laajentumista, on sitä. Tärkeää on myös jakaa sitä.
 
Kiitos Jeesus, Maria ja Maria. Ikuiset matkakumppanini. 💗 


Terhi💗
20.1.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

F33.0