ERISTYKSESSÄ 4 PVÄ ja koronahysteriaa

Heräsin tähän aamuun hyvin nukutun yön jälkeen. Ei koronabileitä kehossa. Ei horkkaa, eikä koronakrapulaa. Nice!

Eilinen alkuilta ei kuitenkaan ennustanut näin hyvää aamua. Sairas olo ja herkistynyt mieleni oli saanut kyynelkanavani apposen auki, samoin kuin tunne-elämäni vuosi maljasta yli. Itkua tihrutin ja piehtaroin mutaisessa itsesäälissä. 

Perheeseemme on niinikään iskenyt pahemman sortin koronahysteria. Määritelmäni mukaan, hysteria on voimakas tunneperäinen reaktio. Kaikki voimakkaat tunnereaktiot sammuttavat järjellisen ajattelun. Tämän seuraukset näkyvät meidän perheessä toistuvina yhteydenottoina siinä, mikä ja miten on oikea tapa toimia.

Homman nimi on se, että lähtökohtaisesti perheissä, joissa joku jäsenistä sairastuu koronaan, niin koko perhe jatkaa samassa taloudessa elämistä, noudattaen karanteeni ja eristys ohjeita. Mitä suurempi kämppä, sitä helpompaa. Mitä pienempi kämppä, sen haastavampaa.

On etuoikeus, kuten meillä nyt sattuu olemaan, että eristyksessä oleva saa majailla omalla kämpillä. Ei tarvitse muun perheen huolehtia mahdollisista pintakontaminaatioista ja yskivän ja aivastelevan koronapotilaan hengitystie-elimista leijuvista aerosoleista. Meidän tapauksessa koko perhe elää todella koronaturvallista karanteeni/eristys elämää. Turvallisempaa, kuin vaikka nelihenkinen perhe 95 neliön asunnossaan. Tartuntariski on ymmärrettävästi meillä alhaisempi. 

Tässä ohjeita eristyksessä ja karanteenissa oleville Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta:Perheenjäsenten tulisi välttää lähikontaktia myös eristyksessä olevaan henkilöön. 

Lähikontakti ei ole enää lähikontakti, jos välissä on vähintään 2 metriä. Jos välissä on metrejä vielä enemmän, sen parempi ja sen turvallisempaa.  

Heikki, joka on uskaltautunut käymään ulkona terassillani 5-7 metrin etäisyyksillä kera maskien on syyllistynyt minun (rikoskumppaninsa) kanssa  vastuuttomuuteen ja lain rikkomiseen. Olemme itsekkäitä, emmekä ymmärrä, minkä riskin otamme. 

Jos koronahysteria on aiheuttanut perheessämme myrskyä, niin on aiheuttanut  myös sen vastustus. Sain eilen ihan kivat kilarit ja herkistynyt mieleni heitti vain vettä kiukaalle. Olin kuin myrskyn merkki. Kuten sanotaan, viha on eteenpäin vievä voima. Tässä tapauksessa viha kuulostaa turhan isolta, mutta vihan pikkuveli Turhautuminen on oikein sopiva. Pikkuveli pääsi kuin pääsikin irti ja se työnsi minua eteenpäin kohti päämäärää. Sen voimalla sain jotain järkeä koronahysterian keskelle. Välillä osasin olla ihan aikuinen. Puhua ihan asiallisestikin. Pienemmille se onnistui hyvin. Isommassa oli haastetta.


Hysteriaan kuin hysteriaan voisi mahdollisuuksien mukaan soveltaa seuraavaa:  Kun tunnistaa olevansa suuren tunteen kourissa, olisi hyvä lähteä laskemaan kierroksia. Kaikki meidän sanat ja teot, joita teemme ja sanomme suurten tunteiden vallassa, ovat hyvin reaktiivisia sanoja ja tekoja. Usein tällaisen jälkeen voi neutraalimpi ja rauhoittunut mieli ajatella, että tuli vissiin vähän ylireagoitua.  

Niin, ehkäpä itsekin olin eilen hiukan hysteerinen. Tarkemmin ajateltuna, kyllä olin. On oikeastaan ihme, jos viestini meni perille. Jotain kuitenkin tapahtui, sillä eilen illalla vanhin tyttö uskaltautui hakemaan kamppeita pikkusisarensa kanssa ja tänään pienimmät kävivät takapihalla pyörähtämässä. 

Pienempien pitikin tulla eilen takapihalle vierasille, mutta peruivat peloissaan. Siitä oikeastaan itsesäälisyöksyni sitten lähti, joka purkautui turhautumisen voimasta koronahysterian kimppuun käymällä.

Jokainen valitkoon taistelunsa. Ne on syytä valita tarkkaan. Tämä oli taistelu, joka minun oli käytävä.

Olen käsittääkseni Rovaniemen 299 korona tartunnan saanut. Vitsit, olisi ollut kiva olla 300. Saa nähdä koska kolmesataa paukkuu. Joka uskaltautuu Finnairin täpötäyteen potkurikoneeseen, on jo hyvin lähellä.

Mutta onhan se nyt eri asia sanoa; "Joo, miehän olin Rovaniemen kahdessadasyhdeksäskymmenesyhdeksäs korona tartunnan saanut. " Kuin, " Joo, miehän olin  Rovaniemen kolmassadas korona tartunnan saanut." Hirveä sanahirmu. Kieli menee solmuun. Yhtä sössösöötä. 

Alkaa tarinoinnissa sisällöllinen laatu heikkenemään, joten parempi lopettaa. Ei enempää sössösöötä.

Palaan taas, kun olen teroittanut kynäni

💕Terhi
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

F33.0

ERISTYKSESSÄ

ERISTYKSESSÄ 5 - 6 PVÄ