ERISTYKSESSÄ 2 PVÄ


Aamu valkeni kehoa kuunnellen. Ei mitään uutta. Samat lihassäryt ja rintatuntemukset. Hienoa! Kiittelen itseäni hyvästä peruskunnosta. Samalla keskosen keuhkot herättävät huolta. Olen itse keittiötohtorina tehnyt päätelmän, että keuhkoni, jotka eivät täysin olleet kehittyneet syntyessäni, ovat linjassaan herkistymiselleni hengitystieinfektioihin, joita on elämäni aikana siunaantunut kiitettävästi. Toisaalta, entisenä maratoonarina hapenottokykyni on osoittautunut toimivaksi. Tiedä häntä. Todennäköisesti joku itseäni viisaampi kumoaa vielä väittämäni.

Nousen kahvin keittoon. Katson puhelinta, johon on koronahoitaja kerennyt jo kertaalleen soittamaan. Katson kelloa. Vähän yli kahdeksan. Hoitaja on tullut työpaikalleen selvästi Teräs-Hukat mielessä. Hukkaan meni ensimmäinen yritys.

Soitan hoitajalle aamuisen pökkyräisenä.

Tuttu ääni esittelee itsensä ja minä itseni. " Enhän herättänyt sinua?" "Et herättänyt. Puhelin on ollut äänettömällä." Kuten se aina on. Yötä ja päivää.

" Pitäisi siitä Helsingistä kysellä. " Jäljitys alkaa ennen kuin kerkeän edes kahvia keittämään.

Kerroin missä olimme käyneet. Ruokaravintoloista, kahviloista ja Stokkasta. Maskit naamalla tietty ja desiä läträten. 

Kerroin myös lennosta ja kuulemastani uutisesta viime viikolta, jossa jollakin Hki- Roi lennolla oli todettu korona tapaus. Hoitaja tyytyy vain toteamaan, että " ai jaa." 

Puhelu herätti pohtimaan lentämiseen liittyvää absurdisuutta. Pieneen potkurikoneeseen ahtautuu tyyppejä kuin silakat purkkiin. Paluulentommekin oli ylibuukattu. En tiedä, jäikö joku rannalle ruikuttamaan. Jos jäi, niin läpy hälle. Sen verran tiivis oli tunnelma, että korona etäisyyksillä voi pyyhkiä sanonko mitä.

Ensin lennetään sillit purkissa ja sit mennään ravintolaan tai teattereihin korona etäisyyksineen. 🤔 

"Onko mieleesi tullut lisää altistuneita? " "Ei ole tullut." Samalla yritän vielä pinnistää muistiani, mutta se loppui siihen.

Hoitaja alkoi olla tyytyväinen aamun saldoonsa ja päästi minut kahvin keittoon.

Soitin kuulumiset kotiin ja otin hiukan matsia perheemme 18 -vuotiaan koronapoliisin kanssa. Nuori nainen pomottaa minkä kerkeää ja kuskailee oireetonta pikkusiskoaan testeihin. Siinä sivussa saaden tukan nousemaan päästä niin minulta kuin Heikiltä. Ohjeiden mukaan tässä mennään, mutta varmuuden varmuuden varmuus on oltava. Koronapoliisi työskentelee tauotta. Onneksi olen eristyksessä ja koronapoliisi ei pääse niskaani hengittämään. Kaikella rakkaudella.❤️

Aamupalaa syödessäni nuorimmaisen kaverin äiti soittelee. On ymmärrettävästi huolissaan tilanteesta. Puhelun edetessä omakin huoleni lisääntyy. Tajuan, että muistini on tehnyt kepposen. Altistuneita on mahdollisesti kolme lisää. Nuorimmaisella oli keskiviikkona kolme kaveria kylässä minun tullessa töistä. Lopetamme puhelun, jotta pääsen soittamaan tiedoista hoitajalle. 

Kolme karanteenimääräystä lähti vanhempien sähköposteihin. "Hemmetin hemmetti" ajattelen.  Soitan kahdelle tutuista vanhemmista, mutta yhden vanhemman yhteystietoja ei ole nimeä lukuunottamatta. Hän tulee saamaan tiedon viranomaisilta. Kaksi muuta vanhempaa saivat lämmittelyn tulevaan. 

Tällä hetkellä karanteeniin on asetettu kolmetoista ihmistä. Toivon kädet ristissä, että se jäisi tähän. 

Yksi eristyksessä, kolmetoista karanteenissa. Se tekee yhteensä neljätoista ihmistä. Ihan riittävä määrä. Please, jää tähän. Jää tähän, vaikka kolmetoista on epäonnen luku ja viittaisi siihen, että epäonni on kanssani. Stop!

Näillä tunnelmilla aloitin työpäiväni klo. 12. Asiakkaita oli neljä, jotka otin syklillä kaksi - ruokkis - kaksi. Ihan hyvin jaksoin ja teki hyvää sukeltaa muiden mietteisiin ja jättää korona mielen takaperukoihin. Toki se muistuttaa itsestään koko ajan kehon kautta, mutta sen verran siedettävästi, että töitä pystyn tekemään.

Tätä kirjoittaessani tunnen kyllä väsymykseni lisääntyneen. Huomaan myös kärsiväni nestehukasta. En ole juonut tarpeeksi. Entisen sairaanhoitajan tieto-taidot ovat off-asennossa ja itsehoito tökkii.

Heikki tuo kohta vähän ruokaa, jonka on keräillyt jääkaapistaan. Karanteenissa olevat saavat ulkoilla ja lenkkeillä. Korona etäisyydet oltava kohillaan ja ihmisten ilmoille ei saa lähteä. Perheemme koronapoliisi sanoi lenkkeilevänsä kaikki päivät. Estää sillä kuulemma pään hajoamisen. Varmasti näin.

Viikonloppua kohden ja sen mielettömiä mahdollisuuksia. Vain taivas on rajana ja korona.

Mukavaa korona vapaata viikonloppua teille kaikille! ❤️Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Exiä, nyxiä, exien nyxiä ja nyxien exiä

F33.0

ERISTYKSESSÄ