Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

"Vallasta, joka kaikkia olentoja sitoo, vapautuu ihminen, joka itsensä voittaa." -Goethe

  


Paholaisen kortti on tarotpakan kenties väärinymmärretyin kortti. Enkä ihmettele, sillä paholainen kuvataan usein inhottavan näköisenä eläimen, vuohipukin ja ihmisen sekoituksena sarveineen, lepakon siipineen, karvoineen ja sorkkineen. Ihmiseläin hybridi. Kristinuskossa paholainen on oikea syntipukki.  Saatana itse. Ei siis ihme, että tarotkortit ovat saaneet uskonnollisissa piireissä leiman paholaisen työkaluna.

Todellisuudessa paholainen on juuri se, joka laittaa meidät kohtaamaan varjomme, sisäisen paholaisemme, joka sabotoi elämäämme, ellemme tule siitä tietoiseksi. 

Paholainen edustaa kaikkia hyvinvointiamme sabotoivia ajatus- ja toimintamalleja mm. addiktioita, ahneutta, kateutta, materialismia, pakkomielteitä, toivottomuutta, itsekkyyttä, häpeää, välinpitämättömyyttä. Se saa meidät tavoittelemaan nopeaa tyydytystä seksistä ruokaan, herkkuihin, päihteisiin aina somemaailman rinnakkaistodellisuuksiin. Pointtina kaikin keinoin välttää itsensä kohtaamista. Tunteiden kohtaamista. Itsessä olevien, ei niin imartelevien puolien kohtaamista. On tärkeää ymmärtää, että se mitä emme tiedosta, hallitsee meitä. Se on paholaisen ytimessä. Orjuuttaminen.

On huomionarvoista ymmärtää, että varjossa olevat asiat haluavat tulla tiedostetuksi. Meidän kaikkien ihmisten tehtävänä on maallisen elämämme aikana kasvaa ja laajentaa tietoisuuttamme. Se on meidän jokaisen tehtävä. Täten paholainen kaikesta huonosta maineestaan huolimatta on täysin ytimessä meidän kasvun ja kehityksen kannalta.

Paholainen / saatana on koko aineellisen maailman herra. Se on henkenä jumalallisen hengen täysi vastakohta. Saatanalla ei itsessään ole omaa olemassaoloa, vaan se voi tulla eläväksi vain ihmisessä, materiassa. Näin ihminen itse antaa paholaiselle/ saatanalle elämän. Tämä elämä voi johtaa monenlaiseen kärsimykseen, kuten edellä kirjoitin.

Parhaassa tapauksessa paholaisen kohtaaminen vapauttaa meidät täyteen potentiaaliin ja vapauteen orjuudesta. Paholainen ilmentää parhaillaan myös elinvoimaisuutta, seksuaalisuutta, luovuutta ja aktiivisuutta. Se voi ilmentää intohimoista suhtautumista elämään ja fyysisestä todellisuudesta nauttimista ilman riippuvuuksia.

Ihminen voi tulla riippuvaiseksi lähes mistä vain. Uskallan väittää, ettei moni edes tiedosta kaikkia riippuvuuksiaan, sillä ne ovat ajan saatossa normalisoituneet osaksi omaa arkista elämää. 

Koska paholainen / saatana, materian laki hallitsee ainetta, niin se hallitsee myös ihmisen kehoa. Tästä pääsemmekin mielenkiintoisille vesille.

Joulunajan kolmen tulkinnan sarja alkoi viestillä, jossa meitä kehoitettiin tulemaan Jeesuksen kaltaiseksi. Pointtina se, että pysähdy, hiljenny, kohtaa itsesi ja tunne itsesi. Tunnista ja tunnusta vastakkainen maskuliini/feminiini puolesi, jonka kautta syntyy portti laajemman ymmärryksen piiriin, korkeimpaan minään. 

Vuodenvaihteen jälkeen alkoi tarotpöytiini ilmestymään kerta toisensa jälkeen paholaisen kortti. Ensireaktio oli, että älä tuu droppaan mun tunnelmaa, kunnes tajusin, s a a t a n a vieköön. Paholaisella on i s o viesti tuliaisena.

Viesti on itseasiassa täysin looginen. En vain tajunnut sitä heti.

Rakastavaiset, jotka nähdään joulunajan ensimmäisessä ja myös kolmannessa tulkinnassa, on sama pariskunta, joka nähdään paholaisen kortissa kahlittuina paholaisen jalkojen juureen. Paholainen on kuin parodia rakastavaisten kortista.

Koska paholainen / saatana hallitsee ihmisen kehoa, se hallitsee myös itsesäilytys- ja lajinsäilitysvietissä. Eläimissä nämä kaksi viettiä toimivat ilman älyn kontrollia puhtaasti luonnonlakien mukaan.

Ilman ihmisen ymmärrystä ja älyä saatana ei olisi saatana, vaan puhdas tiedostamaton luonnonlaki. Ihminen voi älykkyytensä ansiosta asettua luonnonlakien yläpuolelle ja sopeutua elinympäristön muutoksiin. Näin hän voi myös järjestää sukupuolielämänsä järkensä ja tahtonsa mukaan. Tämä sopeutumiskyky on suuri etu eläimiin nähden, mutta vaarana on, että ihminen turmelee terveet vaistonsa. Tällöin tarpeista voi tulla i t s e t a r k o i t u k s i a, pakkomielteitä, jolloin vapauden tilalle syntyy orjuus. Sama orjuus voi syntyä mihin tahansa tarpeeseen. Läheisyys, hyväksyntä, rakkaus, huomio, haluaminen yms. Näitä ilmentää paholaisen jalkojen juureen kahlittu pariskunta, jotka hekin usein kuvataan pikku piruiksi sarveineen ja häntineen. Itse piruja meistä voi lähisuhteissa tullakin aina  toksiseen dynamiikkaan asti, joka sairastuttaa ihmisen lopulta henkisesti ja fyysisesti.

Sisäinen työ, jonka joulunajan tulkinnoissa rakastavaiset tekivät, muuttuvat paholaisessa puhtaasti tarpeiden tyydytyksen hakemiseksi ulkoa käsin. Jonkun / jokin täytyy tehdä minut onnelliseksi. 

Täytä minut! Anna minulle! Rakasta minua! Tee minut kokonaiseksi! Anna Anna Anna! Täytä täytä täytä!

Paholainen kutsuu meitä paitsi kohtaamaan varjomme myös muuntamaan seksuaalivoimaa luovaksi voimaksi. Tämä koskee niitä ihmisiä, jotka ovat henkisellä  tiellään siinä kohtaa, jossa he ovat ymmärtäneet / tiedostaneet materian ja kehonsa rajoitteet. Keho estää kokemasta täydellistä yhdentymistä, koska keho ei halua todellista ykseyttä. Keho hakee nautintoa. Todellinen ykseys toteutuu hengessä. Hengessä on mahdollista toteuttaa ykseys, todellinen rakkaus ja tällä tiellä ihminen tulee löytämään vapautuksen orjuudesta.

Sama voima, joka ilmenee meidän alimmissa sakroissa seksuaalivoimana, ilmenee luovana voimana, kristusenergiana ylhäällä päässä sijaitsevissa korkeimmissa hermokeskuksissa. 
Kun pystymme muuttamaan seksuaalivoiman luovaksi voimaksi, olemme voittaneet paholaisen/ saatanan hänen omalla voimallaan. Tällöin ihminen ei ole enään mikään viettiolento, pelkkä sukupuoliolento.
 
 "Vallasta, joka kaikkia olentoja sitoo, vapautuu ihminen, joka itsensä voittaa."

Joulunajan tulkintojen keskeinen viesti oli pyrkimys yhteyteen korkeamman minän kanssa. Kohti kristustietoisuutta. Paholaisella / saatanalla on oma roolinsa siinä, että vapaudumme kristustietoisuuteen. Luova voima hengessä on vain muuntunutta seksuaalivoimaa, jota paholainen materiassa ilmentää.

Meidän syvin olemuksemme on henki ja hengessä anima ja animus ovat yhtä. Käytännössä olemme syvimmältä olemukseltamme sukupuolineutraaleita. Joulunajan tulkinnat vilisivät tätä teemaa, joten tämäkin tulkinta on puhdasta jatkumoa kaikille edellisille tulkinnoille. 
 
(Laitan tämän tekstin loppuun linkin edelliseen blogitekstiini Jumalaisesta suunnitelmasta, jonka perästä löytyy myös linkit joulunajan kolmen tulkinnan sarjaan.)  
 
Sumsummarum: Paholainen ilmentää käytännössä kaikkea sitä, mikä pitää meidät erillään ykseydestä, hengestä. Sen voisi kiteyttää erillisyys vs ykseys. Ykseydessä kaikki on yhtä, täydentynyttä, kun taas erillisyys pitää meidät kiinni materiassa ja sen tarjoamissa korvikkeissa ilmentää ykseyttä ja rakkautta. Erillisyys saa meidät myös tuntemaan ulkopuolisuuden tunnetta ja konkreettisesti voi eristää meidät muista ihmisistä, sillä yhteys toisiin voi tuntua saavuttamattomalta.
 
 
Aki Sirkessalon naispaholaisen kertosäe on soinut päässäni taukoamatta. Se on niin osuva. Tuli elementtinä on juuri se, joka elävöittää kehomme, mutta jos päästämme sen roihuamaan vapaasti, tulee siitä tuhoava voima.

"Annoin pikkusormen,
Se vei koko käden.
Lähdin tulella leikkimään,
Tein sen salaa.
Nyt mun sydän roihuaa
Ja loppuun palaa.

Sun pikakirjeisiin heti vastasin,
Intiimit ääninauhat pian piilotin.
Olohuoneen matolla kävelin ympyrää
Ja mä luulin, ettei kukaan nää.

Kun annoin pikkusormen,
Se vei koko käden.
Annoin pikkusormen,
Se vei koko käden.
Lähdin tulella leikkimään,
Tein sen salaa.
Nyt mun sydän roihuaa
Ja loppuun palaa.

Taisi olla maanantai, kun sinut Manalasta hain.
Tiistaina tottakai päiväkahvin sain.
Keskiviikko kietoi meidät kuumaan syleilyyn
Ja mä tiedän siihen syyn.

Annoin pikkusormen
Se vei koko käden
Annoin pikkusormen
Se vei koko käden
Lähdin tulella leikkimään
Tein sen salaa
Nyt mun sydän roihuaa
Ja roihuaa."

Lopuksi haluan lisätä, että nauttikaa ihmeessä seksuaalisuudestanne! Nauttikaa seksistä ja kaikesta fyysisen elämän tarjoamista iloista. Niin minäkin teen. Me elämme materialistisessa maailmassa ja sen tarjoamassa todellisuudessa. Meidän ei kuitenkaan pidä kiintyä siihen, vaan pyrkiä laajentamaan tietoisuutta yli materian. Nostaa itsemme korkeuksiin.
 
Me olemme ennenkaikkia henkiä, joilla on keho. On tullut aika muistaa se.✨ Terhi
 
  
Lähteitä: 
 
Tarot, korttien viisaus; Tero Goldenhill, 2022
Tarot, Ihmisen kaksikymmentäkaksi tietoisuuden tasoa, Elisabeth Haich, 2021  Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

F33.0