Rakkausvoimat vs puolustusvoimat

 

 

       

Olisi syytä välttää vastakkainasettelua, koska tällöin jo lähtökohtaisesti orientoidutaan kohtaamaan vastustaja puolustusasetelmista käsin. Niin, tällöin tosiaan vastassa ei ole tasavertainen toinen, vaan "vastustaja, vihollinen."

Tästä huolimatta olen urhea ja rohkenen astua kentälle tylsistynyt, mutta kiillotettu rauhan miekkani pystyssä, jossa sydän pimpulat, punaisesta villalangasta neulotut, hyppivät ja pomppivat iloisesti miekan kahvaan kiinnitettyinä. Ne kiertyvät vauhdikkaasti miekan ympärille aina sitä heiluttaessa.

Nostaessani miekan ylös korkealle soturinaisen tavoin avaten ”Rakkausvoimat vs Puolustusvoimat” kisan, lyhyempi sydän pimpula asettuu pehmeästi oikean ranteeni peukalon alaosaan, sinne missä pulssini sykkii 60 kertaa minuutissa. Pum pum pum… Ei Pam. Pam merkitsee impulssin voimakkuutta, joka on tuhoisan voimakas. Pum on merkki elämästä. Pam merkitsee kuolemaa.

Puolustusvoimien hallinnon määrärahoiksi esitettiin tälle vuodelle 4,87 miljardia euroa. Rakkausvoimat taas tunnetusti ovat materiasta ja rahasta riippumattomia voimia. Itseasiassa, edellä mainitut saattavat tietyissä olosuhteissa jopa heikentää rakkausvoimia. Tämä tapahtuu tyypillisesti tilanteissa, joissa rahasta ja materiasta on tullut niin suuri itseisarvo, että ilman niitä on kykenemätön tuntemaan onnellisuutta. Olkoonkin niin, että tällöinkin kyseessä on vain hetken huuma, joka pian haihtuu uuden tarpeen tai vallanhimon ilmaantuessa. Kyseessä ei siten ole vain hetken huuma, vaan harha. Et koskaan voi saada tarpeeksi sitä, mitä et tarvitse. Se on kuin kissa hiiri leikki, mikä ei lopu koskaan. Uuvuttavaa.

Ihmissuhteissa usein (lähes aina) törmätään konfliktitilanteissa hyökkäys-puolustus kehään, joka ylläpitää sellaista vuorovaikutusta, joka ylläpitää ongelmaa ja usein myös pahentaa sitä. Toinen syyttää (hyökkäys) ja toinen puolustautuu, joka usein on myös vastahyökkäys. Tämä kehä pyörii ja pyörii. Tunnelma tiivistyy ja tunteet kuumenevat. Liekit alkavat pikkuhiljaa nuolemaan kattolistoja. Jalkalistat paloivat jo. Puolustusvoimat ovat voimissaan.

Edellä mainittuun ihmissuhteista napattuun esimerkkiin (hyökkäys-puolustus kehä) kiteytyy puolustusvoimien perusidea. Jos pari ihmistä sai jo poltettua kaiken jalkalistoista kattolistoihin, niin voitte vain arvata mihin pystytään 4,87 miljardilla. 

Hyökkäys-puolustus kehä on itseään ylläpitävä ja ruokkiva. Aivan sama onko kyseessä kaksi metsoa, hiekkalaatikkotappelu, jengitappelu, parisuhderiita, työpaikkakonflikti tai ääri ilmiönä sota, niin kipeää käy. Viimeksi mainittu on tuhovoimallaan ihmiskunnan traagisin ja surullisin ilmentymä, johon kiteytyy Rakkausvoimien massiivinen puutostila.

Jos rakkausvoimien massiivinen puutostila on sotien taustalla, niin eikö yksi plus yksi ole sitten rakkausvoimien massiivinen lisääminen? On lisättävä rakkausvoimia!

Kuinka lisätä rakkausvoimia, kun kaikki rahat menivät jo puolustusvoimille?

Ei hätää. Päästään hyvään vauhtiin ilman määrärahoja. Kuten edellä mainitsin, kyseessä on voimat, joita ei rahalla lisätä. 

Rakkausvoimissa lähtökohta on ykseys. Olemme kaikki yhtä. Olemme yhteydessä toisiimme aikavyöhykkeistä ja mantereista riippumatta. Olemme kaikki yhtä arvokkaita ja rakastettuja. Kaikissa tilanteissa. Aina. 

”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” -  älä koskaan kohtele toista siten, miten et toivoisi itseäsi kohdeltavan.

Rakkausvoimissa suuri antaa pienemmälle ja pienemmät menevät ensimmäiseksi. Suuri alentaa itsensä ja ylentää pienemmän. Heikkous on voimaa ja voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.

Puolustusvoimissa maailmankuvaa ylläpitää erillisyys. On me ja te. On valta, voima ja kunnia. Menetys, saavutus. Häviö. Voitto. Heikkous huono. Voima ja vahvuus hyvä. Valtataistelu. Valtataistelu. Valtataistelu.

(Tässä kohtaa sulkeisiin lisättynä pidän tärkeänä painottaa, että kirjoitukseni tarkoitus ei ole kritisoida maamme puolustusvoimia. Ymmärrän, että nykyisessä materialistisessa ja erillisyyttä painottavassa maailmankuvassa puolustusvoimat on tärkeä osa turvallista yhteiskuntaa.)

Jos rakkausvoimat lisääntyisivät, tarkoittaisiko se sitä, että puolustusvoimat vähenisivät? Kyllä, näin kävisi. Tai, sanoisinko, puolustusvoimilla olisi entistä vähemmän duunia. Ehkä henkilöstö siirtyisi rakkausvoimille rauhanturvaajiksi. 

On ymmärrettävä, että juuri erillisyys saa meidät taistelemaan vallasta. Erillisyys saa meidät havittelemaan voittoja ja hyötymään muista. Erillisyys saa meidät tekemään pahaa toisillemme. Erillisyys saa meidät tappamaan. Erillisyys synnyttää sodat. Pam.

Olemme rakkausvoimista yhtä kaukana, kuin olemme syvyyksissä erillisyyden harhassa. Kun harha erillisyydestä lakkaa, siirrymme luontevasti puolustusvoimista rakkausvoimiin. Sitä ennen on kuitenkin todella kirkastettava totuus :

"Kaikki se mitä teet toisille, teet myös itsellesi ja se mitä teet itsellesi, teet kaikille muille".

Tämä totuus teroittaa meitä suhtautumaan itseemme ja ympäristöömme niin arvostaen, kunnioittaen ja rakastaen kuin mahdollista. Ei ole siis merkityksetöntä, mitä itsestä ajattelet ja miten itseäsi kohtelet. Yhtä lailla, kaikki se, mitä ajattelet ja teet ympäristölle on myös sinussa kaiken aikaa. Kaiken aikaa!

Lasken tylpän rauhan miekkani sydän pimpuloineen alas ja hengitän syvään. Tämä leikkimielinen kisa oli tärkeä muistutus todellisuutemme muodostumisesta. Se mihin uskot, on todellisuutesi. 

Pum vai pam?

Pum. 💕

                                            


 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

F33.0