Lepakko ja korona

Shamanistisessa perinteessä lepakko symboloi siirtymäriittiä ja transformaatiota. Eli vanhan minän kuolemista ja muutosta. Se symbolisoi muutoksen voimia, joiden mahti voi myös yllättää. Sen muutosenergia voi tuoda elämään tummia sävyjä ja vaikeuksia. On selvää, että kriisit, suuret muutokset ja henkinen kasvu/kehitys eivät ole helppoja prosesseja.

A L K U - sen partaalla ei koskaan ole kaikkein helpointa, koska pimeintä on juuri ennen auringon nousua.

Lepakko voi olla merkkinä lähestyvästä siirtymisestä syvempään itsetutkiskelun vaiheeseen. Tällä matkalla on ihmisen kohdattava pahimmat pelkonsa ja varjonsa. Myös Maya-intiaaneille lepakko merkitsi initiaatiota ja jälleensyntymää. Jälleensyntymisen voi nähdä metaforan kautta, jossa käärme luo nahkaansa. Me synnymme uudelleen kuin nahkamme uudeksi luotuna, viisastuneempina, tietoisempina ja paremmin omissa nahoissamme viihtyvinä. Tämä muutos heijastuu tietenkin myös ympäristöön. Tietoinen ihminen on ympäristölleen huomattavasti mieluisampi, kuin tiedostamaton.

Lepakko ”elää” öisin ja sen voimat liittyvätkin, alitajuntaan, muuttuneisiin tietoisuuden tiloihin ja magiaan. Ihminen elää päivätajunnassa voimakkaasti arkitodellisuudessaan ja roolissaan, joka on erillään maagisesta minästä. Yön tullen hän muuntuu toiseksi, kuin batman tai shamaani, joka shamanistisesta tietoisuudentilasta käsin saa käyttöönsä kykyjä ja voimia, jotka mahdollistavat hänen työskentelyn ihmisiä auttaessaan.

On jo pitkään ollut keskustelua siitä, miten ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta ja omasta sisäsyntyisestä henkisyydestään. Nyt korona laittaa meidät  pysähtymään. Eikä vain pysähtymään, vaan ottamaan etäisyyttä kaikkeen siihen, joiden perässä olemme juosseet (samalla, kun olemme juosseet itseämme pakoon) uskoen, että se onni ja autuus löytyy jostakin sieltä itsemme ulkopuolelta. Nyt meidän pitääkin linnoittautua koteihimme ja sietää itseämme. Pysähtyä itsemme äärelle ja kohdata itsemme. Meidän täytyy kohdata oma rajallisuus, haavoittuvuus ja pienuus. Kuinka pieniä olemmekaan, kun luonto nostaa pikkusormensa ...vai onkohan se kuitenkin keskisormi?

Ei siis ole ollenkaan huono juttu, että joudumme kohtaamaan haavoittuvuutemme, koska siinä piile juuri muutoksen mahdollisuus – transformaatio –  muuttua yhä tietoisemmaksi ihmiseksi. Se tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että ihminen on oman elämänsä batman tai shamaani, jonka tietoisuus on enemmän kuin järki ja arkitodellisuus antaa meille ymmärtää. Lisääntyneen tietoisuuden myötä sanamme, tekomme ja valintamme ovat tietoisempia. Tällöin olemassaolomme palvelee kaikkien, koko maailmankaikkeuden  hyvää. 


Korona lähti leviämään Kiinan Wuhanista, todennäköisesti Huananista torilta, jossa myydään ja teurastetaan eläviä eläimiä.

Koronavirukset ovat alun perin lepakoiden viruksia. Ne ovat kehittyneet lepakoissa jo miljoonia vuosia ja aina välillä muuntautuneet sellaisiksi, että voivat tartuttaa myös ihmisiä. Nyt tämä lepakoista periytynyt virus pakottaa meidät historialliseen muutokseen. Meidän tarve kontroloida, olla maailman valtiaita, oman egomme vankeja, valtaan hullaantuneita ja ekosysteemin kunkkuja kyseenalaistuu nyt, kun luonto nostaa keskisormensa. 

Viime syyskuussa maailman terveysjärjestö WHO varoitti raportissaan World at Risk, että maailma on täysin valmistautumaton nopeasti leviävään
virustautiin. ”Maailmassa on vakava alueellisen tai globaalin tuhoisan epidemian tai pandemian uhka, joka ei aiheuttaisi ainoastaan ihmishenkien menetyksiä vaan myös talousromahduksia ja yhteiskunnallista kaaosta”, raportissa todettiin. 

Kaikesta tästä huolimatta koronalla on kolikon toinen puoli ja se on huomattavasti kirkkaampi, kuin mitä tämä hetki heijastaa. Siellä kirkkaammalla puolella minä näen batmanin mustan varjon kirkkaan valoheijastuksen keskellä. Se edustaa meissä kaikissa olevaa supersankaria, joka palvelee yhteistä hyvää. Meidän täytyy vain antaa sille mahdollisuus syntyä.

Solidaarisuuden ja yhteisen hyvän puolesta  💓 Terhi 
Kaikille meille voimia. Tämä on uuden alku.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

Maaginen Matti Nykänen

F33.0