Opetuksena vai Siunauksena?


Äiti Teresa on sanonut, että ihmiset tulevat elämäämme joko opetuksina tai siunauksina.
Yksikään ihmissuhde ei siis ole tässä valossa turha. Se mikä opettaa ja mikä on siunaukseksi, ei paljasta itseään välttämättä tullessaan, vaan vasta mennessään tai aikojen päästä. Joskus opetus tulee heti ja siunaus on hengen pelastus. Joskus siunaus on se, joka on saanut sinut kärsimään tai suurin opettajasi on suurin surun tuoja. Suru ja kärsimys voivat taas muuttua siunaukseksi. Voi olla, että joku on tullut elämääsi siunauksena vain huomataksesi, että tänään sinä itse opetat häntä. Se joka opetuksena astelee jonkun elämään, voi itse astella siitä siunattuna ulos. Lyhyt ihmissuhde voi opettaa enemmän kuin pitkä ja pieni kohtaamisen hetki voi olla suuri siunaus. Siunattuna saatat elää pitkää suhdetta, samalla ollen opetuksena toiselle. Tänään sinä voit olla opetuksena jollekin ja myöhemmin siunaus opetuksiesi vuoksi. Se mikä tänään tuo tullessaan kivun, ahdistuksen ja kärsimyksen voi olla suurin siunauksesi. Onnen ja autuuden tuoja voi olla merkittävin opettajasi, mutta vasta, kun olet menettänyt sen. 
 
Päättyneet ihmissuhteet, pitkät tai lyhyet ovat arvokkaita opettajia tai siunauksia, jotka antavat eväitä elämään ja seuraaviin ihmissuhteisiin. Kaiken aikaa ja samalla olet itse siunattuna, opetettuna ja astelet jonkun elämään opetuksena, siunauksena tai ehkä molempina.

Opetus ja siunaus eivät ole aina kauniisiin vaatteisiin puettuja. Ne voivat tulla tummina kaapuina ja pahaenteisinä. Ne voivat olla sädehtiviä ja kauniita kuin taivaan lahjoja tai hyvin vaatimattomia ja tuiki tavallisia.  

Ketkä sinua ovat opettaneet ja ketkä ovat tulleet siunauksena elämääsi?
Kenen elämään sinä olet astunut opetuksena tai siunauksena?
Tiedä, että olet aina jollekin opetus tai siunaus. Arvokas tehtävä.

Yksikään ihmissuhde ei ole turha.


ÄITI TERESA 1910-1997 
Oli roomalaiskatolilainen nunna, etniseltä taustaltaan Makedonian albaani. Hän perusti Rakkauden lähetyssisaret -nimisen sääntökunnan, jonka työstä Kalkutan köyhien parissa raportoitiin maailmanlaajuisesti. Äiti Teresa sai lukuisia huomionosoituksia työstään ja Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1979. Katolinen kirkko julisti äiti Teresan autuaaksi vuonna 2003.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

F33.0