I have dream...


Hei...TAAS! Tarkoituksena on ollut päivittää blogia 1-2 kertaa kuukaudessa, mutta nyt oli rikottava kaavaa. Luin tuossa eilen Kirsi Pihan kolumnin Helsingin Sanomista ja se herätti aika monta kysymysmerkkiä??!! Oli pakko kirjoittaa HS:n mielipide osastolle "vastine" kirjoitukselle. Tässäpä siis linkki hesarin sivulle ja sen jälkeen minun ajatus Kirsi Pihan ajauksista. Olisi kiva, jos tämä herättäisi keskustelua!

Haluatko pauselle elämästä?

http://www.hs.fi/elama/Haluatko+pauselle+el%C3%A4m%C3%A4st%C3%A4/a1388543230156
Haluatko pauselle elämästä? - Kirsi Piha avasi aihetta päälle nelikymppisten naisten välivuodesta, jossa haluttaisiin lomaa omasta elämästä painamalla ikäänkuin "pause nappulaa", jolloin ajan kulu pysähtyy ja voi miettiä omaa elämää. Kirjoitus herätti muutaman kysymysmerkin...
Ensinnäkin, kuinka voi ottaa lomaa oikeasta elämästä ja leikkiä oikeaa elämää, vielä niin, että aika pysähtyy?! Niin pitkään, kun me hengitämme, elämme oikeaa elämää, oli se sitten markkinatalouden pyörien perässä juoksemista tai omien arvojen kirkastamista mökkirannan laiturilla. Olisikin kiva kuulla K.Pihan määritelmä oikeasta elämästä. Eikö oikeassa elämässä saa pysähtyä, jopa pidemmäksi aikaa, miettiä suuntaa ja kirkastaa arvojaan, jotta pystyisi tekemään valintoja, jotka ovat omien arvojen mukaisia. Piha oli oikeassa siinä, että arvot ovat niitä, joiden mukaan elämää eletään, mutta pulma on siinä, että tänä päivänä moni on hukassa ja toden totta, aikaa on ajatella, mutta ei sieltä ajatusten viidakosta omaa ääntä kuule, jolloin se ns. "oikea elämä" on kaikkea muuta, kuin oman näköistä elämää. Piha viittasi mm.Nelson Mandelaan, Sini Saarelaan ja Barack Obamaan kirjoittaessaan, että jos he olisivat pysähtyneet arvojaan miettimään, niin tekoja ei olisi syntynyt. Uskon, että Piha hyväksyisi tähän ryhmään myös Martin Luther Kingin. Hänen kuuluisat sanat: "I have dream..." "Minulla on unelma" johdattaa meidät arvoihin.  Kun puhutaan unelmista, puhutaan aina myös arvoista. Arvot on piilotettuna meidän unelmiin. Uskallan siis väittää, että Kingi oli arvojaan kirkastanut enemmän, kuin monikaan meistä tänä päivänä. Ja voi olla, että hänellä päätäkin särki joskus, sitähän ei voi K.Pihakaan tietää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jumalainen suunnitelma

Paholainen - annoin pikkusormen, se vei koko käden

F33.0